[O2] Jak sprawdzić czy mam kod w radiu?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • otal10
    Classic
    • 2015
    • 3

, Zalezy ile kto uzywa sprzegla, w autko jezdzonym po miescie po 100tys nie było juz tarczy.. Moja po 250tys jeszcze by spokojnie 100-150 zrobila, ale wyleciala razem z dwumasa.. Wiec sprzeglem sie jako takim nie przejmuje, bo przy moich trasach to akurat ono najmniej pracuje

Chodzi mi wlasnie glownie o to co sie wysra z czasem... Ale ze autko dopiero sie ma wyprodukowac, a chip razcej po gwarancji, to mam z 2-2,5roku na sledzenie tematu i patrzenie jak auta po programie beda sie zachowywac
  • marioSJ
    Classic
    • 2013
    • 19

Witam,

Chciałbym odłączyć akumulator, ale nie wiem czy nie mam przypadkiem kodowanego radia. Problem w tym, że nie dostałem żadnego kodu i w przypadku, gdy odłączę akumulator, nie włączę radia.

Jest jakiś sposób, aby dowiedzieć się czy radio będzie wygadać kodu po zaniku zasilania?

Komentarz

• kapi
      L&K
      • 2009
      • 1174
      • Fabia combi

jeśli radio było "z autem" tzn od nowości w nim, to jest wkodowane w system samochodu, i zdjęcie klemy nie powoduje jego zablokowania.
      możesz to sprawdzić po kodach wyposażenia.
      w razie problemu, w ASO on-line odblokują radio.
      OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez marioSJ
        Chciałbym odłączyć akumulator, ale nie wiem czy nie mam przypadkiem kodowanego radia.
        1.zależy jakie masz radio- jeśli fabryczne - znaczy, że jest dokodowane do komfortu auta i nic się nie stanie, po podłączeniu akku automatycznie się "wczyta"
        2.zawsze możesz udać się do ASO- tam sprawdzą numer seryjny radia i podadzą ci kod- czaem jest to odpłatne w zależności od ASO

Zamieszczone przez kapi
        możesz to sprawdzić po kodach wyposażenia
        sprawdzi, że ma radio ale nie sprawdzi czy to jest radio które było od chwili wyjazdu z fabryki

co i tak nie ma znaczenia bo komfort w O2 pamięta max kody 3 radioodbiorników

Zamieszczone przez kapi
        w ASO on-line odblokują radio
        chyba sprawdzą online- radio po kilkunastu minutach odblowouje się automatycznie żeby można było wpisać ponownie 3x kod
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• marioSJ
          Classic
          • 2013
          • 19

Szczerze mówiąc nigdy nie wyjmowałem radia i nawet nie wiem jak się do tego zabrać, żeby odczytać numer.

Radio mam takie. Chyba zaryzykuje odpięcie aku i zobaczymy czy potem się włączy.

Komentarz

• kapi
            L&K
            • 2009
            • 1174
            • Fabia combi

Zamieszczone przez piotrek_gdy
            kapi napisał/a:
            w ASO on-line odblokują radio

chyba sprawdzą online- radio po kilkunastu minutach odblowouje się automatycznie żeby można było wpisać ponownie 3x kod
            u mnie podłączali radio jakie im dostarczyłem - kodu nie chcieli bo on-line go pobrali. kasy nie płaciłem za to. tylko za montaż.... ale na to samo wychodzi
            OII sprzedana

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

kapi, na każdym radiu masz naklejkę na której jest nr (jest też wszysty w elektronikę) - to numer seryjny - spawdzają jaki temu numerowi odpowiada kod i tyle
              na dobrą sprawę nie musza mieć nawet radia :roll:
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• kapi
                L&K
                • 2009
                • 1174
                • Fabia combi

piotrek_gdy, :bow
                przy samochodzie nie byłem jak to robili, więc ufam że tak jest.
                OII sprzedana

Komentarz

• Dago
                  Classic
                  • 2011
                  • 37

marioSJ masz "fabryczne radio" i możesz spokojnie odłączyć akumulator. Jak odłączyłem swój stary aku i zaraz podłączyłem nówkę (trwało to parę minut), to nawet nic nie musiałem na nowo kodować w radiu .
                  Sytuacje w życiu się odwracają.

Komentarz

Pracuję...